четвртак, јун 20, 2024
Početna » ПРОДУЖЕЊА РОКА НЕЋЕ БИТИ „Још 10 дана за пријаву за прикључке”

ПРОДУЖЕЊА РОКА НЕЋЕ БИТИ „Још 10 дана за пријаву за прикључке”

Још 10 дана је остало до истека рока за грађане који живе у нелегалним објектима да се пријаве за легални прикључак на струју, воду, канализацију, гас или грејање, а министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић позвао је све који испуњавају услове да искористе то време и пријаве се у општинама, јер продужења рока неће бити.

од Паланка данас
0 Коментар

Пријава је почела 15. септембра и траје до 15. октобра.

„До сада се у целој Србији пријавило готово 13.000 грађана, а ја очекујем највећу навалу у последњих седам дана, и позивам још једном све грађане да искористе ову прилику, јер друге неће бити, с обзиром да је закон јасно предвидео рок од 30 дана. Ко не преда захтев до 15. октобра неће моћи да има легалан прикључак на комуналну инфраструктуру“, рекао је Весић за ТВ Прву.Он је поновио да је мало документације потребно грађанима за пријаву – доказ да живе са породицама у објекту који желе да прикључе, што може бити купопродајни или уговор о поклону, па чак и оверена изјава код нотара.

Додао је да на сајту Министарства, као и на порталима, али и на шалтерима свих општина може да се нађе упутство које врло прецизно објашњава процедуру пријаве.

„Ако поднесу захтев на време, општина тај захтев обрађује и прослеђује предузећима. Грађани тада стичу право да се прикључе и даља динамика зависи од техничких капацитета самих предузећа. Потписује се уговор и грађани плаћају прикључке“, рекао је министар Весић.

Прецизирао је да ова могућност не важи за инвеститоре који су нелегално градили, као ни за пословне просторе.

Подсетио је да је измена закона која је омогућила овај поступак усвојена на иницијативу председника Србије Александра Вучића, којем су се обраћали грађани које су преварили инвеститори.

„Ово је начин да се њима помогне и зато позивам све да се прикључе. Они који су се нелегално прикључили треба да знају да ће предузећа гасити те прикључке и ово је прилика коју треба да искористе и легално се прикључне на мрежу“, поручио је министар Весић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept