Početna » “ПРОХОДНИ СВИ ДРЖАВНИ ПУТЕВИ” Весић саопштио: Посуто 320 тона соли, јутрос нема проблема

„ПРОХОДНИ СВИ ДРЖАВНИ ПУТЕВИ“ Весић саопштио: Посуто 320 тона соли, јутрос нема проблема

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић посетио је јутрос пункт за одржавање путева на Коњарнику ЈП „Путеви Србије“ и изјавио да су сви државни путеви на територији Србије проходни, а да је током ноћи посуто 320 тона соли, како би се спречила појава леда и путеви били безбедни за вожњу.

од Паланка данас
0 Коментар

Снега, у висини од пет центиметара, има само у Ивањици, Чачку, Пожеги и Ваљеву, док на свим другим путним правцима нема апсолутно никаквих проблема, нагласио је Весић.


– Имамо 172 путне базе, од којих се 36 налазе на ауто-путу, са 1.332 радника, од којих је на ауто-путевима ангажовано њих 396. Током ноћи смо превентивно посипали со и чистили снег у деловима Србије где је снега било – напоменуо је министар.

Додао је да је ноћас посуто 320 тона соли.

– За сезону смо набавили 87.200 тона соли, до сада смо потрошили око 13.000 тона. Имамо је довољно и настављамо са посипањем како не би дошло до појаве леда. На путевима се налази око 318 машина за посипање соли и чишћење снега и 364 за утоваривање соли и помоћних машина – рекао је Весић.

Напоменуо је да забрана коришћења шлепера важи на путевима Јошаничка бања ‒ Копаоник, Нови Пазар ‒ Дежева ‒ Шароња ‒ Одвраћеница, Копаоник‒Рудница, Копаоник‒Јарам и Рашка‒Одвраћеница

Министар је апеловао на грађане који ће се данас, након празника, враћати ка градовима, посебно ка Београду, да на пут крену раније и не чекају мрак, будући да се током дана очекују веће падавине.

Такође, апеловао је на возаче шлепера и тешких возила да не крећу на пут, јер се највећи проблеми дешаваји када се шлепер заустави или преврне на путу.

Упозорио је возаче и да буду опрезни у саобраћају наредних дана, с обзиром на најављене ниске температуре и могућу појаву леда на путевима и да прилагоде брзину условима у саобраћају, како би били безбедни.

– Јутрос нема проблема на путевима, и ако сви будемо одговорни, проћи ћемо без проблема кроз данашњи дан – рекао је министар Весић.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept