Početna » ПРОШИРЕНЕ НАПЛАТНЕ СТАНИЦЕ ПОЖАРЕВАЦ, СМЕДЕРЕВО И АЛЕКСИНАЦ

ПРОШИРЕНЕ НАПЛАТНЕ СТАНИЦЕ ПОЖАРЕВАЦ, СМЕДЕРЕВО И АЛЕКСИНАЦ

од Паланка данас
0 Коментар

Наплатна станица Пожаревац

Услед константног повећања саобраћаја у Републици Србији, као и све већег учешћа електронске наплате путарине у укупном саобраћају кроз наплатне станице, ЈП „Путеви Србије“ је покренуло пројекат проширења 26 наплатних станица у Републици Србији.
Поред чеоне наплатне станице Стара Пазова, која је у проширеном капацитету пуштена у саобраћај 16. маја, у овој години су проширене и следеће наплатне станице:

• Бочна наплатна станица Пожаревац на државном путу И А реда број 1, са постојећих три острва – четири саобраћајне траке, наплатна станица је проширена за три нова острва, и укупни проширени капацитет је шест острва – седам саобраћајних трака и нови управни објекат од 100 метара квадратних изнад саобраћајних трака на надстрешници.

• Бочна наплатна станица Смедерево на државном путу И А реда број 1, са постојећих два острва – три саобраћајне траке, наплатна станица је проширена за два нова острва, и укупни проширени капацитет је четири острва – пет саобраћајних трака и нови приземни управни објекат од 100 метара квадратних.

• Бочна наплатна станица Алексинац на државном путу И А реда број 1, са постојећег једног острва – две саобраћајне траке, наплатна станица је проширена за два нова острва, и укупни проширени капацитет је три острва – четири саобраћајне траке и нови приземни управни објекат од 50 метара квадратних.

На наплатној станици Обреновац завршена је прва фаза проширења у којој је ова наплатна станица проширена за две саобраћајне траке.

Пројекат проширења наплатних станица у Републици Србији представља још једну вредну инвестицију ЈП „Путеви Србије“ која ће значајно допринети побољшању услова путовања, повећати проток и брзину проласка возила, додатно повећати употребу електронске наплате путарине и допринети безбедности, комфору и брзини путовања.

Фото: ЈП Путеви СрбијеPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept