Početna » ПРОСВЕТНИ СИНДИКАТИ 26. СЕПТЕМБРА ОРГАНИЗУЈУ ПРОТЕСТ

ПРОСВЕТНИ СИНДИКАТИ 26. СЕПТЕМБРА ОРГАНИЗУЈУ ПРОТЕСТ

од Паланка данас
0 Коментар

Репрезентативни синдикати у просвети планирају организацију протеста заказаног за 26. септембар како би изразили своје незадовољство тренутним материјалним положајем.Председница Синдиката образовања Србије, Валентина Илић, потврдила је ову иницијативу и истакла да ће се протест организовати уз подршку сва четири синдиката који окупљају просветне раднике – Унија синдиката просветних радника, Синдикат образовања Србије, Синдикат Независност и Синдикат радника у просвети Србије. Такође, родитељи ће бити позвани да подрже овај протест.

Разлог за организацију протеста лежи у неуспешним преговорима са Владом у вези побољшања материјалног положаја просветних радника и привлачења младих људи у образовни сектор. Иако је дошло до повећања плата од 5,5 одсто, синдикати сматрају да то није довољно и да ће просечна плата у просвети остати испод републичког просека, чак и након овог повећања. Такође, истичу да ће то повећање бити компензовано растом минималне зараде.

Подаци показују да су плате у просвети од јануара до маја ове године биле ниже за 2,9 одсто у поређењу са истим периодом претходне године.

Синдикати су отворени за даље преговоре након протеста како би се размотриле могуће промене и унапређења у материјалном положају просветних радника.

ФоНетPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept