Početna » ПУ: На манифестацијама и усмено изрицање мере привремене забране обављања делатности

ПУ: На манифестацијама и усмено изрицање мере привремене забране обављања делатности

од Паланка данас
0 Коментар

Пореска управа Србије објавила је данас да је уведена могућност усменог изрицања мере привремене забране обављања делатности због неиздавања фискалних рачуна на манифестацијама у Србији, а према најновијим изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији.Како је истануто, циљ је да се побољша ефикасност контроле евидентирања промета преко електронских фискалних уређаја на манифестацијама у Србији.

Порески инспектори ће убудуће моћи да, уколико процене да је угрожена наплата пореза, усмено изрекну меру привремене забране делатности на вашарима, фестивалима, изложбама и другим манифестацијама у оквиру културних, музичких, спортских и других друштвених активности, прецизирано је у саопштењу.

Усмено решење инспектор ће констатовати у записнику о извршеној контроли и спровести одмах, а у року од три дана од изрицања мере биће донето решење у писаном облику.

Бета

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept