Početna » РЕКОРДНА ПРИЈАВА ЗА ДРЖАВНУ ПОМОЋ ОД 10.000 ДИНАРА ЗА ДЕЦУ

РЕКОРДНА ПРИЈАВА ЗА ДРЖАВНУ ПОМОЋ ОД 10.000 ДИНАРА ЗА ДЕЦУ

У осам часова јутрос, скоро 400.000 деце већ је пријављено за државну помоћ од 10.000 динара, према информацијама из Министарства финансија.

То значи да је чак 235.295 родитеља регистровало 395.768 деце за ову финансијску помоћ, која је део државног програма подршке.Подсећамо да право на ову помоћ имају сви држављани Србије који су млађи од 16 година, као и деца рођена после 21. новембра 2006. године.

Процес пријаве за ову помоћ отпочео је 20. августа и трајаће све до 20. септембра, а пријава се подноси електронски на адреси идп.трезор.гов.рс.

Ова помоћ се исплаћује мајкама деце, а изузетно и очевима, старатељима или хранитељима уколико испуњавају услове дефинисане одговарајућим законима, који су ступили на снагу 1. августа.

Важно је напоменути да самохрани очеви, поред информација које достављају мајке, требају такође приложити дигитализовану копију правоснажне судске одлуке која потврђује њихово родитељско право.

Хранитељи чија деца су укључена у исплату ове новчане помоћи, као и примаоци социјалне помоћи, не морају се посебно пријављивати јер ће њихова новчана помоћ бити аутоматски уплаћена, без потребе за подношењем пријаве.

Новац ће бити уплаћен на рачуне пријављених од 25. септембра до 1. октобра, чиме ће многе породице добити додатну подршку у овим изазовним временима.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept