Početna » СА НОВОМ ГОДИНОМ НОВЕ ЦЕНЕ СТРУЈЕ И ГАСА

СА НОВОМ ГОДИНОМ НОВЕ ЦЕНЕ СТРУЈЕ И ГАСА

Електрична енергија је од данас у Србији скупља за домаћинства и мале потрошаче у просеку осам одсто, а гас 11 одсто, одобрила је Агенција за енергетику Србије (АЕРС).

од Паланка данас
0 Коментар

Просечна цена електричне енергије за домаћинства и мале купце, који имају право на гарантовано снабдевање по регулисаним ценама код Електропривреде Србије (ЕПС), је 8,796 динара по киловат-сату (кWх), без пореза и такси, односно 12,40 динара по кWх са порезима и таксама и већа је у односу на досадашњу просечну цену за осам одсто.

АЕРС је навела да је сагласност за поскупљење струје дала на захтев ЕПС-а и да ће и након те корекције, цена електричне енергије за гарантовано снабдевање, без такси и пореза и даље бити једна од најнижих у Европи.

Струја је за домаћинства и мале купце последњи пут поскупела у септембру 2022. године, у просеку 6,5 одсто, а ново по препоруци Међународног монетарног фонда (ММФ) уследиће, осим овог данас и у мају ове године, такође у просеку за осам одсто.

Просечна цена природног гаса за домаћинства и мале купце од данас је у просеку већа за 11 одсто и износи, без пореза и такси, 4,08 динара по киловат-сату (кWх), односно 4,50 динара по кWх са порезима и таксама.

Цена гаса је коригована последњи пут у јулу 2022. године за девет одсто, а према препоруци ММФ-а, требало би да се повећа и у мају ове године за девет одсто и у новембру за десет одсто и мају 2024. године, такође за десет одсто.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept