Početna » СЕОСКЕ АМБУЛАНТЕ СУ ПРИОРИТЕТ Грујичић: То је место где грађани прво треба да добију дијагнозу и примарну здравствену заштиту

СЕОСКЕ АМБУЛАНТЕ СУ ПРИОРИТЕТ Грујичић: То је место где грађани прво треба да добију дијагнозу и примарну здравствену заштиту

СЕОСКЕ амбуланте су приоритет Министарства здравља јер то је место где грађани прво треба да добију дијагнозу и примарну здравствену заштиту, рекла је данас министарка здравља Даница Грујичић обилазећи сеоске амбуланте на подручују Шумадије.

од Паланка данас
0 Коментар

Она је, у оквиру посете Домовима здравља у Тополи, Рачи и Баточини, обишла и сеоске амбуланте у Белосавцима, Наталинцима и Бадњевцу.Како је истакла, сеоске амбуланте треба грађанима да пруже све што им је неопходно како не би морали да путују у већа места.

– Такве амбуланте су управо оно што желимо да направимо у местима где живи неколико хиљада људи. Да имају услове и простор, као овде у амбуланти у Белосавцима где постоји ординација, али и простор за интервенције, као и за апотеку. Набавићемо и један ултразвук, као и покретни рендген који може да кружи између две или три овакве сеоске амбуланте и да људи који живе на селу не морају да за такве прегледе иду било где – казала је министарка.

Према њеним речима, до 90 одсто потреба становништва може да заврши једна таква амбуланта и „један овакав лекар, као што је докторка Јелена која овде ради, који наравно за тај посао мора бити и адекватно плаћен“.

– Ово је прави пример како треба водити рачуна о здрављу становништва јер са свом апаратуром коју добије, лекар у сеоској амбуланти, који познаје своје пацијенте, моћи ће да одради преветивне прегледе и скрининге боље него било ко други. А ја обећавам да ће сва потребна опрема стићи у сеоске амбуланте. То је наш циљ – поручила је министарка здравља у Белосавцима.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept