Početna » ШИРОКО КОЛИКО СМО ПАРА ДОБИЛИ ОД БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА Ево колико нам леже данас

ШИРОКО КОЛИКО СМО ПАРА ДОБИЛИ ОД БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА Ево колико нам леже данас

Како су грађани Србије у периоду од 2010. до 2012, на конто помоћи државе, добили по 5 акција НИС-а, свима њима следује око 608 динара од ове исплате.

од Паланка данас
0 Коментар

Са овом дивидендом, грађани који су од 2010. године добили бесплатне акције од државе на рачуну имају око 7.000 динара само од дивиденди, а ако рачунамо и вредност бесплатних акција на берзи и новац који смо исправа добили од Акционарског фонда та бројка се пење на око 14.000 динара.Имајући, међутим, у виду да је прошло више од 12 година од момента када су готово сви пунолетни грађани добили бесплатне акције од државе, данас се акција многи само сећају – без детаља о томе да ли су их продали, јесу ли подизали новац од дивиденде, колико би данас могли да имају новца на рачуну и на крају, у којој банци све то могу и да провере.

За највећи број грађана, права адреса за готово сва питања је Пошта. У овој банци можете да проверите да ли, и колико имате бесплатних акција. Овде можете да проверите и колико оне вреде. У Пошти можете и да продате акције, а све што је потребно јесте да тражите њихову продају. Једини потребан документ јесте лична карта.

Колико сада вреде бесплатне акције?

У случају да нисте продали бесплатне акције, као ни подизали новац од дивиденди, сада на рачуну можете да имате нешто око 11.500 динара. Подсетимо, грађани су од 2010. године добили 31 акцију Телекома Србија, 5 акција НИС-а и једну акцију Аеродрома „Никола Тесла“.

Једна акција НИС на Београдској берзи ових дана вреди 696 динара, а пет колико је сваки грађанин добио пре пуних десет година, укупно 3.480 динара. Акција Аеродрома вреди 2.000 динара, а грађанима је на рачун уплаћено и по 1.700 динара на основу акција Акционарског фонда.

Телеграф


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept