Početna » ШКОЛСКИ СПОРТ ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА

ШКОЛСКИ СПОРТ ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА

од Паланка данас
0 Коментар

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је данас да је физичка активност и бављење спортом у школском узрасту један од најважнијих фактора за правилан развој и раст, као и за стварање целокупне личности ученика, због чега Министарство посебну пажњу посвећује развоју физичких способности и моторичких вештина ученика.Отварајући прву конференцију Школа и школски спорт место где растем, учим и вежбам, у оквиру пројекта РЕдиС, програма за ЕУ подршку реформи образовања у Србији, Ружић је рекао да је у Стратегији развоја образовања и васпитања до 2030. године, школски спорт један од стратешких приоритета где је циљ развој здравих животних стилова.

Ружиће је додао да је предмет физичког васпитања обавезан у школама, али да се у нашој концепцији образовања не своди све на часове физичког васпитања, већ и на разне ваннаставне и ваншколске активности, програме које саме школе развијају.

„Повећани квалитет наставе укључује формирање нових спортских секција у оквиру школу, укључивања већег броја ученика у општинска спортска такмичења, повећање интересовања за њих, популаризација женског спорта, улагање у изградњу и адаптацију фискултурних сала и спортских терена“, истакао је министар просвете.

Додао је да настава физичког васпитања утиче на смањивање и превенцију вршњачког насиља, првенствено кроз превентивни рад у школама.

„Министарство просвете у последње три године континуирано улаже у инфраструктуру и опремање фискултурних сала. Инвестирано је више од 48 милиона динара“, рекао је Ружић.

Каже да је план да наредне школске године почне са радом софтвер који ће пратити физички развој и моторичке способности сваког детета.

То ће, истиче, омогућити наставницима да имају увид у физички развој и моторичке способности и на основу тога дају предлог за физичке активности за одређено дете.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept