Početna » СПРЕМАЈУ СЕ ИЗМЕНЕ ЗА KОЕФИЦИЈЕНТЕ ПЛАТА У ЗДРАВСТВУ: Ево шта то тачно значи

СПРЕМАЈУ СЕ ИЗМЕНЕ ЗА KОЕФИЦИЈЕНТЕ ПЛАТА У ЗДРАВСТВУ: Ево шта то тачно значи

Представници синдиката оценили су да је неопходно хитно повећање коефицијената за одређене групе

од Паланка данас
0 Коментар

Председница владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас са представницима синдиката здравства о могућностима за повећање плата здравственим радницима и немедицинским сарадницима и прихватила њихов предлог да се почне рад на изменама уредбе о коефицијентима тих група запослених.Брнабић се, како се наводи у саопштењу владе, сагласила да је потребно да се одмах приступи изради измена Уредбе о коефицијентима зарада здравственим радницима и немедицинским сарадницима и позвала представнике синдиката да јој доставе тај предлог.

Представници синдиката оценили су да је неопходно хитно повећање коефицијената за одређене групе унутар система, као и да би усвајање измењене уредбе био први корак ка новом колективном уговору у области здравства.

Премијерка је на састанку, којем су присусвовали и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, министарка здравља Даница Грујичић и представник министарства финансија, подсетила да ће здравствени радници и немедицински сарадници у јануару идуће године свакако добити најављено повећање плата од 10 посто, као и сви остали запослени у јавном сектору.


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept