Početna » СРБИЈА У ТОП 10 ЗЕМАЉА ПО БРОЈУ ПУШАЧА-СВАКИ ЧЕТВРТИ МУШКАРАЦ И СВАКА ТРЕЋА ЖЕНА У СРБИЈИ СУ ПУШАЧИ

СРБИЈА У ТОП 10 ЗЕМАЉА ПО БРОЈУ ПУШАЧА-СВАКИ ЧЕТВРТИ МУШКАРАЦ И СВАКА ТРЕЋА ЖЕНА У СРБИЈИ СУ ПУШАЧИ

Да ли сте знали да по проценту жена које пуше заузимамо друго место у свету? Сваки четврти мушкарац и свака трећа жена у Србији су пушачи.

од Паланка данас
0 Коментар

У топ 10 држава света по броју пушача налази се Србија која заузима шесту позицију. Сваке године у нашој земљи живот изгуби око 12 хиљада људи од болести које су директна последица дуванског дима.Забрињавајуће је то што 50% деце проба цигарете пре завршетка основне школе. Сада су највише заступљене електронске цигарете, сматра се да су оне мање штетне и да не угрожавају здравље, што није тачно, кажу стручњаци, једнако су штетне и стварају зависност.

А да Балканци много пуше показује и то што су у светском врху често и Северна Македонија, Грчка, Босна и Херцеговина и Албанија.

„Важно је истаћи да у Србији 15.000 људи годишње умре од последице употребе дувана“.

У исто време цигарете у Србији свакодневно пуши 11 одсто ученика старих од 13 до 15 година, наводи се у истраживању.

Подаци показују да је 59 одсто ученика било изложено дуванском диму у кући, а 58 на затвореним јавним местима, док 61 одсто верује да је дувански дим других особа штетан за њихово здравље.

 


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept