Početna » СРЕДЊОШКОЛЦИМА И ДО 200.000 ДИНАРА: Стиже нова помоћ државе, ово су услови и рок за пријаву!

СРЕДЊОШКОЛЦИМА И ДО 200.000 ДИНАРА: Стиже нова помоћ државе, ово су услови и рок за пријаву!

Више информација о условима и процесу пријаве можете наћи у тексту Конкурса који се налази на сајту Фонда за младе таленте

од Паланка данас
0 Коментар

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је Конкурс за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству током календарске 2023. године. Пријаве на конкурс ће бити отворене до 20. маја.На конкурс се могу пријавити сви средњошколци који су освојили неко од прва три места на признатим такмичењима у земљи и иностранству, а сваки кандидат може бити награђен само једном и то за најбољи постигнут резултат током 2023. године.

У зависности од ранга, као и пласмана на такмичењу, за сваког кандидата биће дефинисан и износ једнократне накнаде у висини од 20.000 до 200.000 динара, саопштило је Министарство науке, технолошког развоја и иновација.

Призната такмичења обухваћена су Календарима такмичења утврђеним од стране Министарства просвете Републике Србије на републичком или међународном нивоу, као и такмичења из области физичког васпитања, спорта и музичке и балетске уметности.

Већ пуних 16 година, основни циљ и мисија овог начина награђивања је пружање подршке младим и изузетним талентима у најранијим фазама њиховог школовања, али и мотивације да наставе да ређају успехе како би касније постали и наши стипендисти.

Више информација о условима и процесу пријаве можете наћи у тексту Конкурса који се налази на сајту Фонда за младе таленте.

Фонд за младе таленте Републике Србије се налази у саставу Министарства науке, технолошког развоја и иновација и од 2008. године бави се развојем младих талената у Србији. До данас је додељено више од 40.000 стипендија и награда студентима и ученицима средњих школа.

У оквиру актуелне свеобухватне реформе која се спроводи уз подршку Вестминстерске фондације за демократију (WФД), остварене су бројне сарадње са јавним и приватним сектором и уведене новине у програме подршке Фонда.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept