Početna » ШТА ДА РАДИТЕ АКО НЕ ДОБИЈЕТЕ РАЧУНЕ ЗА СТРУЈУ, ПА ВАМ СТИГНЕ ЗБИРНИ? Овако можете да се жалите ЕПС-у

ШТА ДА РАДИТЕ АКО НЕ ДОБИЈЕТЕ РАЧУНЕ ЗА СТРУЈУ, ПА ВАМ СТИГНЕ ЗБИРНИ? Овако можете да се жалите ЕПС-у

Хакерски напад је извршен крајем прошле године, што је за последицу имало то да грађани нису могли да користе шалтере ЕПС-а

од Паланка данас
0 Коментар

Након хакерског напада који је на ЕПС извршен крајем прошле године, грађанима су почели да стижу и драстично већи рачуни за струју. Из Удружења потрошача „Ефектива“ сада наводе да имају и примере грађана који им се јављају са наводима да рачуне за струју не добијају извесни период, након чега има стигне обједињени рачун. Овакав начин издавање је незаконит, тврде у Ефективи.Пре хакерског напада, грађане је почетком новембра прошле године сачекакло поскупљење струје. Нови ценовник Електропривреде Србије који је ступио на снагу показао је да сада киловат-час електричне енергије за грађане у све три зоне – зеленој, плавој и црвеној, било да је реч о јефтиној или скупој струји – поскупео за 9,28 одсто.

На то се надовезао хакерски напад, што је за последицу имало то да грађани нису могли да користе шалтере ЕПС-а, као ни да рачуне плате или рекламирају онлине.

Из Удружења потрошача „Ефектива“ појашњавају да имају случајеве грађана који су добијали збирне рачуне, као и да је то незаконито. Такве рачуне би требало рекламирати.

„Према члану 90 Закона о заштити потрошача, рачун за услуге од општег економског интереса се издаје за пружену и измерену услугу у обрачунском периоду који не може бити дужи од месец дана. Дакле, месечни рачун не може да се односи на сабрану потрошњу из неколико месеци уназад већ само на измерену потрошњу у месецу за који се тај рачун издаје“, кажу у Ефективи.

Појашњавају да се трговац струјом не може неосновано богатити тако што месецима не очитава струју, па онда грађанима изда један формално месечни рачун, али који је суштински збирни и у којем тај збир бива тарифиран као црвена зона.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept