Početna » СТАЛАН ПОСАО ЗА ЈОШ 2.672 ПРОСВЕТНА РАДНИKА, KРЕЋЕ НОВА ФАЗА ЗАПОШЉАВАЊА: Министарка Дејановић открила детаље!

СТАЛАН ПОСАО ЗА ЈОШ 2.672 ПРОСВЕТНА РАДНИKА, KРЕЋЕ НОВА ФАЗА ЗАПОШЉАВАЊА: Министарка Дејановић открила детаље!

Министарка је истакла да је ово један од начина на који се Влада Србије залаже и показује бригу о образовном систему и просветним радницима

од Паланка данас
0 Коментар

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић најавила је да ће основне и средње школе у наредном периоду расписати конкурсе за пријем у радни однос у установама образовања за 2.672 особе, чиме ће почети нова, седма фаза запошљавања на неодређено време у просвети.– Од почетка 2020. године, Министарство просвете и Влада Србије, у сарадњи и договору са синдикатима, омогућавају запошљавање на неодређено у просветном систему. На тај начин је, рачунајући и последњу, седму фазу запошљавања, решен радно правни статус за око 20.000 запослених у просвети – рекла је министарка Ђукић Дејановић, а наведено је у саопштењу.

Министарка је истакла да је ово један од начина на који се Влада Србије залаже и показује бригу о образовном систему и просветним радницима.

На предлог Министарства просвете, Kомисија Владе Србије за давање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава, дала је сагласност за пријем у радни однос на неодређено време за још 2.672 просветна радника и друге запослене у установама образовања.

У складу са овом одлуком основне и средње школе у наредном периоду расписаће конкурсе за пријем у радни однос за радна места са нормом од 50 до 100 одсто, која су остала слободна закључно са 31. децембром 2020. године, док се сагласност за конкурсе за радна места са нормом од 30 до 50 одсто припрема у сарадњи са синдикатима и биће ускоро упућена Kомисији Владе на одобрење.

Захтев за расписивање конкурса у основним и средњим школама односи се на радна места која нису могла да се попуне распоређивањем технолошких вишкова.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept