Početna » СТИЖЕ ПОЗИВ ЗА ВОЈСКУ, А ЕВО КО ЈЕ СВЕ НА ЛИСТИ: Грађани из ових места имају обавезу да се одазову, ово су распоред и термини војних вежби

СТИЖЕ ПОЗИВ ЗА ВОЈСКУ, А ЕВО КО ЈЕ СВЕ НА ЛИСТИ: Грађани из ових места имају обавезу да се одазову, ово су распоред и термини војних вежби

МИНИСТАРСТВО одбране објавило је распоред о позивању грађана Србије који су војни обвезници из резервног састава ради саопштавања распореда и војних вежби на територији надлежности Управе за обавезе одбране.

од Паланка данас
0 Коментар

Већ су крајем маја и у првим данима јуна одржане вишедневне и једнодневне војне вежбе, неке су у току, а неке ће бити тек одржане.

Обавези служења у резервном саставу подлежу војни обвезници који су одслужили војни рок, који су регулисали обавезу служења војног рока на други начин и жене војни обвезници које се воде у евиденцији.Војни обвезници у резервном саставу се воде у евиденцији као резервни официри, резервни подофицири и војници у резерви.

Обавезе мушкараца у резервном саставу трају до краја календарске године у којој навршава 60 година живота, а за жене до краја календарске године у којој навршавају 50 година.

Центар МО за локалну самоуправу Нови Београд, Нови Сад, Суботица, Кикинда, Панчево, Зрењанин, Сомбор, Шабац, Пожаревац, Смедерево, Краљево, Нови Пазар, Сремска Митровица, Ниш, Прокупље, Крушевац, Зајечар, Бор и Лесковац обавља вишедневну војну вежбу до 19. јуна, Центар МО за локалну самоуправу Ваљево и Шабац до сутра, Центар МО за локалну самоуправу Суботица, Сомбор, Зајечар, Крушевац и Бор до 23. јуна, Центар МО за локалну самоуправу Ниш до 26. јуна, док Центар МО за локалну самоуправу Панчево завршава данас.

Једнодневна војна вежба још очекује само резервисте који припадају Центрима МО за локалну самоуправу Нови Сад, Зрењанин, Кикинда и Панчево и то 24. јуна.

Остало је да се изврши саопштавање распореда за Центре МО за локалну самоуправу Вождовац и Ваљево данас, сутра и 19. јуна, Центар МО за локалну самоуправу Вождовац 20. јуна и Центар МО за локалну самоуправу Чукарица 22. јуна.

Како се наводи на сајту Министарства одбране, распоређивање у резервном саставу врши се у ратне команде, јединице и установе Војске Србије, војне јединице и војне установе Министарства одбране, Министарство унутрашњих послова, јединице и органе цивилне заштите, органе, јединице и службе осматрања, обавештавања и узбуњивања и државне органе, привредна друштва, друга правна лица и код предузетника који производе предмете, односно врше услуге од посебног значаја за одбрану земље.

 

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept