Početna » СВЕ О ПОВИШИЦАМА У ЈАВНОМ СЕКТОРУ: Детаљан распоред ко и када добија већу плату

СВЕ О ПОВИШИЦАМА У ЈАВНОМ СЕКТОРУ: Детаљан распоред ко и када добија већу плату

МЕДИЦИНСКИ и стоматолошки техничари јуче су добили први део увећане зараде за 5,5 одсто, а они су само прва група запослених у јавном сектору којима ће на рачуне лећи већа примања.

Како је најављено, 6. октобра ће запосленима и у просвети и социјалној заштити бити исплаћена већа примања, а што је омогућено недавно усвојеним ребалансом буџета.Министар финансија Синиша Мали наводи да ће се повећање примања овим групама запослених одвијати по устаљеној динамици исплата зарада.

– Плате ће бити увећање запосленима у просвети, тачније за њих 143.862. Они који раде у основим и средњим школама добиће увећане зараде 6. октобра. Запослени у ученичким и студентским домовима, добиће прва увећана примања 13. октобра – најавио је министар Мали.

Три дана касније, тачније 16. октобра, повишице стижу за 59.128 медицинских сестара и техничара у здравственим установама, као и у установама као што су Завод за спорт, установе за извршење кривичних санкција, а за неговатељице и медицинске сестре у социјалној заштити увећане плате биће исплаћене 10. октобра.

 You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept