Početna » СВЕ ВИШЕ СЕ ПАЗАРИ ОНЛАЈН: Куповина преко интернета скочила 37 одсто

СВЕ ВИШЕ СЕ ПАЗАРИ ОНЛАЈН: Куповина преко интернета скочила 37 одсто

ГРАЂАНИ Србије све више купују преко интернета, а то показују и подаци за прошлу годину, када су забележена 59,2 милиона плаћања, што је за 37 одсто више него 2022.

од Паланка данас
0 Коментар

Ово је објавила је Народна банка Србије (НБС), истичући да је број обављених куповина у динарима лане порастао за 33 процента у односу на претходну годину, док је њихова вредност повећана за 40,6 одсто и износила је 114,4 милијарде динара.– Обављено је 40,6 милиона оваквих плаћања, од чега на интернет страницама домаћих трговаца више од 37,8 милиона куповина, чија вредност је износила 109,2 милијарде динара – наводи НБС. – Код плаћања на страним интернет страницама је забележен раст броја трансакција и то у еврима за 52,6 одсто у односу на 2022, а у америчким доларима за 49,3 одсто.

Из НБС су навели да грађани Србије претежно купују на домаћим интернет страницама, а број тако обављених куповина је за 10 милиона већи него претходне године.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept