Početna » ТИМ ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ ФИНАЛИСТА ТАКМИЧЕЊА МТС-а „РЕГИОНАЛНИ АП ИЗАЗОВ“

ТИМ ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ ФИНАЛИСТА ТАКМИЧЕЊА МТС-а „РЕГИОНАЛНИ АП ИЗАЗОВ“

На традиционалном, седмом по реду, „Регионалном апп изазову“ који организују компаније Телеком Србија, м:тел БиХ и м:тел Црна Гора, чланице Телеком Србија групе, своја идејна решења у виду апликација које олакшавају живот и имају потенцијал да утичу на позитиван развој друштва, представили су чланови 15 тимова средњошколаца из региона.

од Паланка данас
0 Коментар

Након националних такмичења, по пет тимова из сваке земље изборило се за вредне награде и учешће на завршном такмичењу у Београду. Једна од победничких екипа и представник Републике Србије на „7. Регионалном апп изазову“ била је екипа Паланачке гимназије са апликацијом „The Ecologyst“.За трочлану екипу из Паланачке гимназије Павла Милошевића, Бранка Басарића и Лазара Дуњића, ученике четвртог разреда ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику и њиховог ментора Сању Рајић, професорку Програмских парадигми ово је било корисно и вредно искуство.

ГИМНАЗИЈА МТС

 

Представници гимназије показали су висок ниво знања и креативности. Честитамо победничким школама и захваљујемо се Телекому Србија што нам је омогућио да учествујемо на овом престижном и одлично организованом такмичењу.
Победници 7. Регионалног апп изазова:
– Митровачка гимназија, Сремска Митровица – главна награда
– Средњошколски центар „Милутин Миланковић“, Милићи – главна награда
– Средња Електро -Техничка школа „Васо Алигрудић“, Подгорица – главна и специјална награда за иновативност „Снага иновације – Игор Осмокровић“
Победнички тимови добилу су прилику да посете конференцију у Барселони посвећену креативности, визуелним и дигиталним уметностима, док су добитницима специјалне награде уручени престижни мобилни телефони.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept