Početna » ТОКОМ СЕЗОНЕ НАСТРАДА НАЈМАЊЕ ДВА ВОЗАЧА ТРАКТОРА Излазе на коловоз без светла и очишћених гума што доводи до трагедије

ТОКОМ СЕЗОНЕ НАСТРАДА НАЈМАЊЕ ДВА ВОЗАЧА ТРАКТОРА Излазе на коловоз без светла и очишћених гума што доводи до трагедије

Повољни временски услови и рано пролеће измамили су пољопривреднике на њиве како би што пре припремили оранице за пролећну сетву, а кренуло се и са припремом огревног дрвета у шумама.

од Паланка данас
0 Коментар

Током једне сезона настрада најмање два возача трактора: На коловоз излазе без светала и очишћених гума што доводи до трагедијеМеђутим, са повећаним присуством трактора и радних машина у саобраћају, повећава се и ризик од саобраћајних незгода, које, нажалост, често завршавају и са трагичним последицама. Томе у прилог иде и чињеница да је преко 80 одсто трактора у Србији старије од 20 година.

Оно што трактор чини посебно небезбедним возилом јесте његова сама намена али и прикључне машине које се на њега каче као и његов склоп.

Савет за безбедност саобраћаја града Чачка ради на едукацији возача трактора, зими се одржавају предавања, а у плану је да се у току ове године изврше превентивни технички прегледи исправности возила како би се возачима указало на шта треба обратити пажњу.

Трактори без заштитиних рамова моћи ће да учествују у саобраћају до 1. јануара 2025. године, те је Агенција за безбедност саобраћаја продужила рок за пријаву за субвенционисано добијање заштитних рамова до 15. маја, а биће дозвољено и конкурисање за тракторе веће снаге него што је то до сада био случај.

Неретко се у вечерњим или ноћним сатима на путевима готово свих категорија могу срести трактори без прописане, а често и без било какве светлосне сигнализације. Још једна ствар која се у време пољских радова може срести на путевима јесу земљани и блатни наносе на самом коловозу изнети на гумама трактора или прикључним машинама са оближњих ораница.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept