Početna » У ОВА ТРИ МЕСТА У СРБИЈИ СЕ НАЈДУЖЕ ЖИВИ Ево у чему је тајна

У ОВА ТРИ МЕСТА У СРБИЈИ СЕ НАЈДУЖЕ ЖИВИ Ево у чему је тајна

Ко је имао срећу да се роди у Севојну, Книћу или Бајиној Башти, може да очекује да ће бити дуговечан.

од Паланка данас
0 Коментар

То сазнање долази из најновијих статистика, које казују да грађани ове три општине имају најдужи животни век у целој Србији.

По окрузима, најдуговечнији су становници Златиборског округа казао је за ТВ Прва песник и књижевник Љубивоје Ршумовић, који је рођен управо у том округу.„Ми Ере смо увек спремни на шалу, а где је шала ту је и смејање, а кажу да смејање продужава живот. Наравно то је народна прича, али у њој има истине“, казао је Ршумовић.

По његовом мишљењ,у Ђорђе Глишић, који је основао институт Чигота на Златибору, на неки начин је започео „навалу“ на Златибор који многи називају „ваздушном бањом.“

„У разговору са њим питао сам га, професоре, шта мислите, да ли је то због руже ветрова коју има Златибор, а он је одговорио – то је глупост, Ршумовићу, свака планина у Србији има своју ружу ветрова“, додао је овај књижевник.

Ршумовић каже да је Златибор посебан зато што има специфичну комбинацију минерала у земљи, води и ваздуху и долази до доминације магнезијума над калцијумом.

„Предоминација магнезијума ствара негативне јоне, а познато је да лаки негативни јони утичу на метаболизам и хемопоетику, односно стварање крви“, објаснио је песник.

Живот на планини има много предности, укључујући гајење сопственог биља, од којег се праве разни лековити напици, а све то је наслеђе претходних генерација, казао је он.

пензионисани.рсPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept