Početna » „УБИО НАМ СИНА, А СЕДИ КУЋИ УЗ НАНОГИЦУ“: Породица Стефана Филића огорчена

„УБИО НАМ СИНА, А СЕДИ КУЋИ УЗ НАНОГИЦУ“: Породица Стефана Филића огорчена

ПОСЛЕ одлуке Апелационог суда да Митру Пандуревићу, једном од двојице окривљених за убиство Стефана Филића из Велике Плане, притвор замени кућним притвором са наногицом, породица убијеног момка се обратила јавности отвореним псимом у коме наводе су дубоко повређени и понижени.

од Паланка данас
0 Коментар

Они кажу да овај чин разумеју као довођење окривљеног у привилеговани положај, и да држава овиме сматра  да је њихова трагедија мања или лакша  од  одузимања слободе онима којима се за то суди.
– Није лако срести се очи у очи на паркингу Смедеревске тврђаве са окривљеним за убиство вашег детета, и гледати како га породица одводи кући, а остати здрав . Стефанова мајка је после тога завршила у хитној помоћи и данима је била лоше. Суд сматра да је три године у притвору довољно, и да суђење може несметано да се одвија и овако. Ако је довољно, зашто Стефан није дошао мајци за празнике? Да ли је три године под земљом исто што и три године у притвору – наводи се писму.

– Породица Филић би ову замену оберучке прихватила да Стефан може да се врати кући. Да је то могуће, не би било ни поступка пред судом и сви би били срећни. Овако једна породица слави повратак сина, а друга сем што жали за сином који се не може вратити, доживљава нове стресове –  стоји у реакцији на одлуку Апелационог суда.

Стефан Филић преминуо је 3. фебруара 2020. године након што је на смрт претучен испред дискотеке у Великој Плани.

Иначе, првостепеном пресудом, за кривично дело тешко убиство, Митар Пандуревић је осуђен неправоснажно на 15 година затвора, а  Никола Бојовић, који је и даље у притвору, на 18 година. Апелациони суд је, после жалбе, пресуду укинуо, и вратио је Вишем суду у Смедереву на поновно суђење.

Ново суђење је затворено за јавност.

Извор: Новости Ј. Илић

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept