Početna » УРЕДБА СТУПИЛА НА СНАГУ-РАЧУН ЗА СТРУЈУ МАЊИ ДО 1500 ДИНАРА

УРЕДБА СТУПИЛА НА СНАГУ-РАЧУН ЗА СТРУЈУ МАЊИ ДО 1500 ДИНАРА

од Паланка данас
0 Коментар

Влада Србије је, на предлог Министарства енергетике, усвојила је недавно нову Уредбу о енергетски угроженом купцу, што значи да угрожени потрошачи имају право на умањене рачуна за електричну енергију и ове године.

С обзиром на то, да су овом Уредбом, унапређени критеријуми за стицање статуса енергетски заштићеног купца, убудуће ће знатно више грађана остваривати попуст на струју, гас и топлотну енергију.

Милан Алексић, помоћник министра рударства и енергетике рекао је да је то лепа вест за све грађане којима је потребна та помоћ.

„Kада ће добити умањени рачун зависи од ефикасности локалне самоуправе“, напоменуо је Алексић и додао да право ко има да се пријави за енергетски заштићеног купца је дефинисано Уредбом, а критеријуми су материјални положај који се односи на месечне приходе чланова домаћинства, по имовинском стању, грађани који имају нека социјална примања или дечије додатке и грађани који имају тешко здравствено стање.

Рекао је да је уведена једна новина, сеоска домаћинства која су била ограничена квадратуром, сада више то није случај и сада ће се критеријуми примењивати на њихове приходе, а не на квадратуру.

Три пута више новца је опредељено за заштиту енергетски угрожених домаћинстава, како би што више грађана могло да користи погодности.

Алексић је истакао да је четири милијарде динара обезбеђено за помоћ енергетски угроженим купцима, подигнути су прагови тако да сада много више грађана може да аплицира.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept