Početna » УСКОРО СТИЖЕ НОВО ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА: Министар Мали најавио добре вести

УСКОРО СТИЖЕ НОВО ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА: Министар Мали најавио добре вести

У последње две године пензије су повећане 56 одсто

од Паланка данас
0 Коментар

Делегација Међународног монетарног фонда оценила је све аспекте српске економске политике, као добре и веома успешне и похвалила отпорност српске привреде. Ресорни министар Синиша Мали рекао је да се ново повећање пензија може очекивати у периоду од августа до октобра истакавши да инфлација пада и да се мајска може очекивати у распону три, плус-минус 1,5 проценат.Министар финансија у Влади у техничком мандату Синиша Мали каже да је делегација ММФ-а, најважнија финансијска инситуциција на свету, потврдила да нам је сваки макроекономски показатељ добар.

У последње две године пензије су повећане 56 одсто. Очекује да се ново повећање може планирати у периоду од августа до октобра у зависности од резултата који се постигну – ако се створи вишак који се може вратити грађанима.

Као веома важно је истакао то што инфлација пада, и рекао да ће она у мају износити износити три, плус-минус 1,5 проценат.

Навео је да и да са ММФ-ом договорена промена обрачуна гаса за привреду од маја.

Ресорни министар је нагласио да је привредни раст прошле године био је 2,5 процената БДП-а док је јавни јавни дуг је 48,2 процента, далеко испод нивоа Мастрихта.

Мали је поновио да је стопа незапослености 9,1 одсто, просечна зарада 818 евра која би до краја ове године треба да достигне 920, 2025. хиљаду евра, а до 2027. 1.400 евра и пензије од 650 евра.

Нагласио је да је изложба Експо 2027. највећа развојна шанса Србије где се очекује три милиона посетилаца.

Тренутно се гради девет ауто-путева и брзих саобраћајница што су нови извори раста, будући да после путева долазе нове фабрике, навео је Мали.

До 2027 бруто домаћи производ достићи ће 100 милијарди евра, што ће бити много другачија Србија из 2012. када је био 33 милијарди, закључио је Мали.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept