Početna » УСВОЈЕН ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ЗАПОСЛЕНИМА У АП И ЈПС

УСВОЈЕН ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ЗАПОСЛЕНИМА У АП И ЈПС

од Паланка данас
0 Коментар

Закон о изменама и допунама Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, којим се унапређује уређивање радних односа за запослене у овим органима, усвојен је данас на Првој седници Другог редовног заседања Народне скупштине у 2023. години.Законом се, кроз унапређење бројних одредби које се односе на пријем потребног кадра у конкурсним процесима, унапређује рад администрације, а уводи се и обавезна провера каднидата која мора бити јасно документована, како би се постигла већа објективност у избору кандидата.

Такође, закон предвиђа да се у радни однос обавезно прима кандидат који је остварио најбољи резултат током конкурсног поступка, што је значајна позитивна разлика у односу на раније решење према којем је од дискреције руководиоца зависило који ће кандидат бити изабран између прва три са листе.

Министарство државне управе и локалне самоуправе приликом рада на Закону посебно је водило рачуна о сложености самог процеса имплементације компетенција, те је у циљу јачања капацитета за јединице локалне самоуправе обезбеђена подршка у његовој имлементацији и примени. Осим што јача транспарентност и објективност конкурсног поступка и запошљавања, Закон о изменама и допунама Закона о запосленима у АП и ЈЛС доприноси изградњи интегрисаног система управљања људским ресурсима заснованог на компетенцијама.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept