Početna » ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ НОТАРА, ПОСЕБНО ЈЕ БИТНО ЗА СРЕДЊОШKОЛЦЕ И БРУЦОШЕ: Ево о чему је реч, добро ПОГЛЕДАЈТЕ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ НОТАРА, ПОСЕБНО ЈЕ БИТНО ЗА СРЕДЊОШKОЛЦЕ И БРУЦОШЕ: Ево о чему је реч, добро ПОГЛЕДАЈТЕ

Радно време је истакнуто на свакој канцеларији, а може се видети и на сајту Јавнобележничке коморе Србије

од Паланка данас
0 Коментар

Јавнобележничка комора Србије је данас позвала грађане да „благовремено обаве бесплатну оверу докумената потребних за упис у средње школе и за први упис на факултете, чим их буду имали на располагању, како би тај посао био завршен без превеликих гужви и чекања“.
„Оверу фотокопија сведочанстава и диплома неопходних за упис у средње школе, као и за први упис на факултет, јавни бележници обављају бесплатно у све 224 канцеларије широм Србије, током радног времена“, саопштила је комора.

Јавнобележничке канцеларија раде или од 9 до 17 часова сваког радног дана, или од 7.30 до 15.30 часова, у зависности од потреба локалне средине.

Радно време је истакнуто на свакој канцеларији, а може се видети и на сајту Јавнобележничке коморе Србије.

Наведено је да јавни бележници не наплаћују ни оверу докумената за конкурсе за пријем у установе ученичког и студентског стандарда, и конкурсе за коришћење ученичких и студентских стипендија и кредита.

Kод јавних бележника се бесплатно обављају и овере за упис у предшколске установе и у основну школу.

Оверу потписа и преписа или фотокопија у Србији од марта 2017. године раде искључиво јавни бележници, осим у местима где јавних бележника још нема, навела је њихова комора.

Још нису именовани ;јавни бележници за подручја три основна суда – Димитровград, Мајданпек и Сјеница. У тим местима, овера се и даље може обавити у судовима, као и у локалним органима управе.

Од 2017. године јавни бележници су обавили више од 700.000 бесплатних овера докумената чиме су грађани уштедели више од 250 милиона динара, саопштила је Kомора.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept