понедељак, јул 15, 2024
Početna » ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА СВЕ KОЈИ ЋЕ РОШТИЉАТИ ЗА ПРВИ МАЈ: Kазне за паљење ватре су ОВОЛИKЕ

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА СВЕ KОЈИ ЋЕ РОШТИЉАТИ ЗА ПРВИ МАЈ: Kазне за паљење ватре су ОВОЛИKЕ

Он је подсетио да је према Закону о заштити од пожара забрањено спаљивање остатака стрних усева, смећа на отвореном простору и биљних остатака

Начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Милорад Спасојевић апеловао је данас на грађане, који се одлуче да празник рада – Први мај прославе у неким од излетишта у Србији, да приликом припреме хране и паљења ватре на отвореном буду опрезни и да поштују Закон о заштити од пожара.„Ако наши суграђани ипак имају потребу да ложе ватру на отвореном простору, то онда мора бити у посебно обележеним и обезбеђеним просторима. Потребно је донети и воду са којом се може угасити евентуални почетни пожар, као и горење на месту где је ложено“, истакао је Спасојевић.

Он је подсетио да је према Закону о заштити од пожара забрањено спаљивање остатака стрних усева, смећа на отвореном простору и биљних остатака, а за кршење тог прописа прописане су казне од 10.000 до 50.000 динара, док су за правна лица од 300.000 до 1.000.000 динара.

Спасојевић је истакао да ће припадници Сектора за ванредне ситуације МУП дежурати на излетничким местима и да ће грађани моћи да им се обрате за помоћ, уколико им буде потребна.

Подсетио је да је изузетно важно да се грађани одговорно понашају јер се пожари на отвореном простору веома брзо шире и представљају реалну опасност по животе и здравље наших грађана, а наноси и велике материјалне штете.

 You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept