Početna » ВАЖНО ЗА ГРАЂАНЕ: Од данас упис у катастар искључиво дигиталним путем

ВАЖНО ЗА ГРАЂАНЕ: Од данас упис у катастар искључиво дигиталним путем

УПИС у катастар од данас је могућ искључиво дигиталним путем, уз стручну подршку професионалних корисника - адвоката и геодетских организација, саопштио је Републички геодетски завод (РГЗ).

од Паланка данас
0 Коментар

Како се наводи, на тај начин РГЗ обезбеђује ефикасан упис у катастар, уз проверу исправности докумената од стране професионалних корисника, без одласка у катастарске службе.Наглашава се да је главна предност оваквог начина уписа за грађане уштеда времена, као и решавање свих недоумица у вези са процесом уписа и остваривања својих права захваљујући стручним саветима професионалних корисника.

Уз то, како се додаје, грађани ће моћи да приступе предмету и са било које локације без обзира на временске или географске одреднице.

-Грађани сада, уместо традиционалних 170 шалтера на располагању имају чак 4.000 дигиталних шалтера доступних 365 дана годишње, седам дана у недељи, 24 сата дневно, истичу у РГЗ.

Наглашавају и да нови начин спречава фалсификовање старих докумената јер се сада исти преносе у дигитални формат, а њихову исправност и валидност проверавају професионални корисници.

-Катастар је новим начином уписа заокружио свој дигитални свет, а својом формом и садржајем сада представља дигиталну стварност која олакшава и унапређује живот грађана Србије, пише у саопштењу.

Додаје се и да ће РГЗ одговарати на сва питања и недоумице грађана пристигле путем броја телефона Инфо центра 0700/500-500 и мејла инфо.центар@ргз.гов.рс и да је списак адвоката и геодетских организација доступан грађанима на сајту РГЗ-а, позивом Инфо центра или је на истакнутом списку на улазима служби за катастар.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept