Početna » ВЕЛИKА ПРЕВАРА KРУЖИ СРБИЈОМ: Узели 70.000 динара, а ОВАKО навлаче људе

ВЕЛИKА ПРЕВАРА KРУЖИ СРБИЈОМ: Узели 70.000 динара, а ОВАKО навлаче људе

Преваранти су на друштвеним мрежама направили лажни профил под називом "Народна банка Србије"

од Паланка данас
0 Коментар

Група превараната користи име „Народне банке Србије“ и узима новац од лаковерних људи!

Преваранти су на друштвеним мрежама направили лажни профил под називом „Народна банка Србије“. Они најпре пошаљу људима поруку да ли желе да остваре бонус, а поставе питање и о тренутном стању на рачуну.– Нажалост, наседају људи на ово и остају без новца. Суштина сваке преваре је иста. Преваранти играју на карту лакомости друге стране, којој нуде награду, бонус, наследство или поклон, па кад жртва загризе мамац, онда траже податке о картици или директну уплату! – упозорава на свом профилу удружење „Ефектива“.

– Не остављајте податке са картице, не отварајте сумњиве линкове, не уплаћујте новац непознатим профилима. Ако добијете поруку од Поште, Царине, НБС или банке, знајте, ништа се не добија на поклон и игноришите. Није срамота погрешити, али је штета наседати на овако провидне фазоне! – наводи „Ефектива“.

Преварен човек послао је овој групи колико има средстава на рачуну, а они су му рекли да тај износ могу дуплирати. Од оштећеног су тражили име и презиме, број телефона, број картице, датум истека картице.

Након што им је човек доставио ове податке, остао је без новца.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept