Početna » ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Одобрено повезивање радног стажа радницима приватизованих предузећа, ево како се РАЧУНА СТАЖ

ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Одобрено повезивање радног стажа радницима приватизованих предузећа, ево како се РАЧУНА СТАЖ

Исплата пензија бившим радницима из приватизованих предузећа

од Паланка данас
0 Коментар

Влада Србије усвојила је данас Закључак о сагласности за уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање посебним категоријама запослених и бивших запослених, односно бившим радницима у субјектима приватизације и инвалидским предузећима која су била у процесу реструктурирања.На основу овог документа, у 2024. години, под истим условима као и у периоду од 2015. године, укључујући и 2023. годину, биће повезан стаж осигурања бившим запосленима у субјектима приватизације и инвалидским предузећима која су на дан 13. августа 2014. године у пословном имену имала ознаку „у реструктурирању“, саопштено је из Владе Србије.

Стаж ће бити повезан и бившим запосленима који су утврђени као вишак по Програму владе, који не могу да остваре право на новчану накнаду код Националне службе за запошљавање у трајању до две године, јер им послодавац није уплатио допринос за инвалидско и пензијско осигурање осигурање за цео период рада.

Такође, радни стаж ће се повезати и запосленима у субјектима приватизације и предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом који у 2024. години испуњавају услове за пензију и којима по том основу престаје радни однос.

У 2023. години стаж није повезан за 9.980 бивших запослених у 59 субјеката.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept