Početna » ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА ВАЖНУ ОДЛУKУ: Грађани ће добити одштету

ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА ВАЖНУ ОДЛУKУ: Грађани ће добити одштету

Влада Србије усвојила је уредбе о помоћи грађанима у санирању последица олуја

од Паланка данас
0 Коментар

 

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу којом ће помоћи грађанима да санирају штету на 11.000 породичних стамбених објеката који су оштећени током олуја између 19. и 22. јуна ове године, као и Уредбу за помоћ грађанима за обнову порушених стамбених објеката у олујама током јула ове године.Kако се наводи у саопштењу Владе Србије, Србију је између 19. и 22. јула догодило се више олујно-грмљавинских непогода праћених јаким пљусковима, олујним ударима ветра и крупним градом које су изазвале велика оштећења на породичним стамбеним објектима.

Том уредбом обезбеђена је бесповратна новчана помоћ за санирање штете за око 11.000 породичних стамбених објеката у својини грађана, како је до сада утврђено на основу извештаја јединица локалне самоуправе.

Kако се наводи, уредба ће ступити на снагу и пре законом утврђеног рока како би се грађанима чији су објекти оштећени, у што краћем року, пружила неопходна помоћ и обезбедили основни услови за функционисање живота и рада на погођеним подручјима.

Чланови владе усвојили су и Уредбу о утврђивању државног програма помоћи и обнове порушених породичних стамбених објеката у својини грађана услед дејства јаког олујног ветра, града и кише у току јула 2023. године и њоме су су такође опредељена средства за санирање штете на 10 порушених породичних стамбених објеката у својини грађана.

То су објекти који су сврстани у шесту категорију оштећења, у складу са Упутством о јединственој методологији за процену штете од елементарних непорода, а према до сада прелиминарно прикупљеним подацима.

Kако се наводи, и та уредба ступиће на снагу пре законом утврђеног рока како би се грађанима чији су објекти порушени, у што краћем року, пружила неопходна помоћ и обезбедили основни услови за функционисање живота и рада на тим подручјима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept