Početna » ВЛАДА СРБИЈЕ УСВОЈИЛА ДА 8. ЈАНУАР БУДЕ НЕРАДАН ДАН: Усвојена иницијатива председника Вучића

ВЛАДА СРБИЈЕ УСВОЈИЛА ДА 8. ЈАНУАР БУДЕ НЕРАДАН ДАН: Усвојена иницијатива председника Вучића

НА иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића, Влада Србије усвојила је на данашњој седници закључак којим се препоручује послодавцима у Републици Србији да запосленима омогуће да не раде на други дан Божића ‒ 8. јануара 2024. године, саопштила је Влада Србије.

од Паланка данас
0 Коментар

Истим закључком препоручује се послодавцима да запосленима који 8. јануара 2024. године раде, обезбеде права која припадају запосленом за рад на дан празника који је нерадан дан.Председник Србије Александар Вучић најавио је 31. децембра да ће Влада донети одлуку да ли ће 8. јануар, односно први дан након Божића, бити нерадан ове године. Подсетимо, Божић пада у недељу, а како је у питању верски празник, систем преношења на следећи радни дан законски не важи.

Вучић је тада у гостовању на телевизији рекао да „ионако 8. јануара нико не ради“.

– Остаје да видимо да ли можемо законски то да формализујемо и како да ту одлуку изведемо и шта можемо да урадимо – рекао је Вучић тада у гостовању.

Наиме, Влада Србије потврдила је да ће ове године 8. јануар бити нерадан, самим тим, моћи ћемо да спојимо викенд и понедељак.

Подсетимо, ко ради на државни или верски празник који се празнује нерадно има право на „дуплу дневницу“. Остаје да се види, како ће се послодавци снаћи са новом одлуком Владе.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept