Početna » ВЛАДА УСВОЈИЛА ВАЖНУ ОДЛУКУ ЗА СВА ПОДРУЧЈА ПОГОЂЕНА ПОПЛАВАМА

ВЛАДА УСВОЈИЛА ВАЖНУ ОДЛУКУ ЗА СВА ПОДРУЧЈА ПОГОЂЕНА ПОПЛАВАМА

ВЛАДА Републике Србије усвојила је на данашњој седници Одлуку о проглашењу елементарне непогоде у 56 градова и општина.

од Паланка данас
0 Коментар

У мају и јуну 2023. године поплавни таласи на водотоковима бујичног карактера и водотоковима другог реда, ређе на регулисаним и уређеним деловима водотокова, изазвали су штету и потенцијално угрозили наведене територије.Јаке кишне падавине и изливени бујични и други водотокови изазвали су штету на регионалној и локалној инфраструктури, објектима јавне намене у јавној својини, породичним стамбеним објектима у својини rрађана и на пољопривредним усевима.

На седници Владе донет је и закључак о формирању Раднe групе за координацију активности на санирању последица поплава и припреми државних програма помоћи и обнове након поплава које су задесиле Републику Србију, а којим ће бити прецизирана потребна финансијска средстава за санирање штете. Радној групи председаваће председница Владе Републике Србија Ана Брнабић и ова радна група ће, сходно закључку, имати свакодневне састанке на којима ће се представљати тренутни пресек стања у угроженим подручјима.

Влада Републике Србије ће у најкраћем року евидентирати насталу штету у свим јединицама локалне самоуправе у Србији и израдити план санације штете. Сви грађани, који су на било који начин погођени поплавама, неће бити заборављени и Влада ће настојати да сваку насталу штету надокнади на праведан начин.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept