Početna » ВЛАДА УВЕЋАЛА ИЗНОСЕ ПОМОЋИ за свих пет категорија ОШТЕЋЕЊА У ПОПЛАВАМА

ВЛАДА УВЕЋАЛА ИЗНОСЕ ПОМОЋИ за свих пет категорија ОШТЕЋЕЊА У ПОПЛАВАМА

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о утврђивању државног Програма помоћи и обнове оштећених породичних стамбених објеката у својини грађана услед дејства поплава у мају и јуну ове године.

од Паланка данас
0 Коментар

Како је саопштено, оштећени објекти биће категорисани према степену оштећења и за сваку категорију одређен је износ државне помоћи.

Битно је напоменути да је Влада увећала износе државне помоћи за свих пет категорија оштећења насталих у поплавама, у значајној мери.Прва категорија оштећења са 120.000 на 200.000 динара, друга категорија оштећења са 200.000 на 300.000 динара, трећа категорија оштећења са 250.000 на 400.000 динара, четврта категорија оштећења са 350.000 на 500.000 динара и за пету категорију оштећења, накнада је увећана са 600.000 динара на 800.000 динара.

На основу евиденција јединица локалне самоуправе, у 56 градова и општина где је проглашена ванредна ситуација, оштећено је око 1.600 породичних стамбених објеката у својини грађана и зато је било неопходно да се том угроженом становништву пружи конкретна помоћ у виду доделе бесповратних новчаних средстава.

Штета је настала услед јаких и обилних кишних падавина и изливања претежно бујичних и других водотокова готово на целој територији Србије, у укупно 21 Управном округу: Златиборски, Моравички, Колубарски, Шумадијски, Поморавски, Рашки, Јужнобачки, Мачвански, Средњебанатски, Расински, Топлички, Нишки, Јабланички, Борски, Зајечарски, Пчињски, Пиротски, Подунавски, Браничевски, Сремски и Град Београд.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept