Početna » ЗА ИДУЋУ ГОДИНУ ОБЕЗБЕЂЕНО 100.000 ВАУЧЕРА ПО 5000 ДИНАРА ЗА ОДМОР У СРБИЈИ

ЗА ИДУЋУ ГОДИНУ ОБЕЗБЕЂЕНО 100.000 ВАУЧЕРА ПО 5000 ДИНАРА ЗА ОДМОР У СРБИЈИ

од Паланка данас
0 Коментар

Министар туризма и омладине у Влади Републике Србије Хусеин Мемић оценио је данас да би ова година могла бити најуспешнија туристичка година у Србији када је реч о броју долазака туриста и броју ноћења, као и по девизном приливу од туризма.

Мемић је у разговору са новинарима, на додели награде „Туристички цвет 2022“, најавио да ће и следеће године бити додељивани туристички ваучери за одмор у Србији, зашта је издвојено 500 милиона динара за 100.000 посетилаца.

У буџету за следећу годину је за туристичку инфраструктуру издвојено 822 милиона динара, подсетио је он и објаснио да ће бити подржана два важна пројекта – изградња туристичке марине на Сребрном језеру и спа-центра на Палићу, за шта је недавно потписан уговор вредан 480 милиона динара.

Према његовим речима, велелепни спа-центар ће бити највећи центар ове врсте од Београда до Сегедина, а ово улагање највеће у војвођанску туристичку инфраструктуру у последњих 30 година.

Министар је најавио да ће следеће године фокус бити на кинеском тржишту и изнео уверење да, када је о Кини реч, можемо да поновимо 2019. годину, када су кинески туристи били први по броју долазака у Србију.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept