Početna » ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ 270 МИЛИОНА: Расписан програмски конкурс, рок за пријаву 20. јануар

ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ 270 МИЛИОНА: Расписан програмски конкурс, рок за пријаву 20. јануар

ПРОГРАМСКИ конкурс за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Србији расписан је данас, а рок за пријаву је 20. јануар 2024.године. За ове сврхе намењен је износ од 270 милиона динара.

Ово је потврдио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, који је са помоћницом министра Сектора за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић одржао састанак са представницима 33 Савеза удружења особа са инвалидитетом.– На овогодишњем конкурсу имаћемо износ средстава од 270 милиона динара. Од начина вашег пријављивања, програма које будете поднели, зависиће брзина обраде у оквиру самог Сектора за заштиту особа са инвалидитетом – рекао је министар и навео да је крајњи рок за објављивање резултата крај марта.

Министар је упутио апел представницима свих 33 Савеза да у програме којима ће учествовати на конкурсу уврсте акцију Министарства „Србија без баријера“ и да је учине још видљивијом.

Селаковић је подсетио и да је један од озбиљнијих приоритета Министарства доношење Закона о организацијама особа са инвалидитетом и предочио да је за следећу годину обезбеђено 50 милиона динара за социјално предузетништво, које има циљ да стално запошљава рањиве групе, у које спадају особе са инвалидитетом.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept