Početna » ЗБОГ ПОЉОПРИВРЕДНИХ РАДОВА ПОТРЕБАН ДОДАТНИ ОПРЕЗ У САОБРАЋАЈУ-ТРАКТОРИ НА ПУТУ

ЗБОГ ПОЉОПРИВРЕДНИХ РАДОВА ПОТРЕБАН ДОДАТНИ ОПРЕЗ У САОБРАЋАЈУ-ТРАКТОРИ НА ПУТУ

од Паланка данас
0 Коментар

Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја у Србији годишње се бележи око 500 несрећа у којима је један од учесника трактор. Просечно годишње у тим несрећама 34 лица смртно страдају. У дане када су интензивни пољопривредни радови трактора је на путевима више, па је у сусрету са њима додатни опрез неопходан, објавио је РТС.У више од половине случајева када страда или се повреди тракториста, разлог је што трактор није имао кабину или заштитни рам. Процењује се да је таквих трактора око 100 000.

У 41 посто случајева узрок несреће са учешћем трактора је неприлагођена брзина, а у 30 одсто неисправна светла или показивачи правца.

У саобраћајним незгодама у последњих 25 година у Србији је 1.637 особа погинуло у саобраћајним незгодама са учешћем трактора, од чега њих 1.198 као возач или путник на овом возилу, показују подаци Агенције за безбедност саобраћаја.

Оно што посебно забрињава је чињеница да, од укупног броја погинулих у саобраћајним незгодама са учешћем трактора су 67 малолетника. Истовремено, свака десета особа старија од 65 година која је погинула у саобраћајној незгоди, настрадала је у удесу са учешћем трактора. Статистички, дакле, на сваких шест дана једна особа изгуби живот у саобраћајним незгодама у којима је трактор био један од учесника.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept