Početna » 7 СТВАРИ КОЈЕ ДЕЦА НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ О РОДИТЕЉИМА: Нама делују безначајно, а њима се урежу у памћење

7 СТВАРИ КОЈЕ ДЕЦА НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ О РОДИТЕЉИМА: Нама делују безначајно, а њима се урежу у памћење

Колико год се трудили, често не можемо ни да замислимо како неки наши поступци утичу на децу. Можемо да претпоставимо да ће малишани запамтити неке лепе тренутке, попут породичне забаве на мору или неком другом путовању, можда изненађења за свој рођендан…

од Паланка данас
0 Коментар


Међутим, деца памте и неке ствари које одрасли уопште и не региструју, попут оног дана када сте заједно правили колаче, али и оног када сте бесно викали на њих.Прочитајте седам ствари које деца никад не заборављају о родитељима, можда ће вам то помоћи да освестите неке тренутке и придате им више значаја него иначе.

1. Колико се љутите и како се разбесните
Једна од ствари које деца не заборављају о родитељима је колико често се љуте и како се разбесне. Ако често вичете и лако се наљутите, немојте да се “гризете” због тога јер оно што је било не можете да исправите, али можете да се потрудите да у будућности реагујете другачије.

2. Начин на који им показујете љубав
Наравно, не постоји само један начин за показивање љубави, свом малишану показујете да га волите и речима, али и тиме што бринете за њега, грлите га, љубите… Деца памте начин на који им најчешће показујете љубав, пише имом.цом.

3. Изненађења
Заиста има нешто посебно у изненађењима, неважно колико мала или велика она била, и то је једна од ствари које ће се ваша деца сећати о вама. Деца су спонтана и воле спонтаност, па још када то подразумева и неки поклон за њих, ето ствари коју ће запамтити из детињства!

4. Како се понашате кад нико не гледа
Хтели ми то или не, деца виде све у нашем понашању, чак и оно што мислимо да смо сакрили. На пример, малишани ће запамтити ако ви подигнете и вратите с пода нешто што је некоме испало у пролазу, али и ако љубазно разговарате на телефон са неким према коме морате да будете пристојни, а нервира вас, па онда опсујете када прекинете везу.

Другим речима, имајте на уму да деца упијају из сваког вашег покрета, речи, дела, па се потрудите да будете она особа у какву желите да ваше дете израсте.

5. Породичне традиције
Породичне традиције дају деци осећај идентитета и припадности. Будите сигурни да дете неће заборавити ако имате неку песму коју пустите, па уз њу породично играте и лудујете, ако имате песму коју певате када негде путујете, колаче које правите сваке недеље или шта год то било.

Обратите пажњу на неки мали ритуал који ваша породица има, пригрлите га и уживајте у њему јер је то за ваше дете нешто веома посебно.

6. Како су се због вас осећали
Деца ће се сећати да ли су им родитељи били највеће охрабрење, неко ко им улива самопоуздање или неко због кога се осећају лоше у сопственој кожи.

Добро размислите како желите да се ваше дете осећа када је са вама, како то да постигнете и нека то постане ваш циљ на којем ћете радити.

7. Како их подржавате
Можда вама делује безначајно да ли ћете се појавити на дечјој приредби или на утакмици коју игра ваш малишан, али будите сигурни да он никад неће заборавити да ли сте дошли и како сте се понашали.

yумама.рсPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept