понедељак, јул 15, 2024
Početna » НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О РАЧУНИМА ЗА СТРУЈУ: Ко има попусте, које су погодности и рокови за плаћање

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О РАЧУНИМА ЗА СТРУЈУ: Ко има попусте, које су погодности и рокови за плаћање

ПОСЛЕДЊЕГ месеца прошле године рачуни за утрошену електричну енергију за претходни месец нису, као што је уобичајено, на кућне адресе потрошача стигли почетком друге половине месеца.

То је изазвало збуњеност потрошача јер нису знали зашто рачуни не стижу, али ни то колики су и до када ће моћи да се плате. Сада се то зна – потрошачи могу новембарски рачун да плате до 29. јануара, и они који то ураде неће платити камату и биће им обрачунат попуст на редовно плаћање.Рок за плаћање рачуна за новембар 2023. продужен је на 29. јануар ове године и сви купци који до тада измире рачун оствариће право на попуст од пет одсто и неће им бити обрачуната камата на износ новембарског рачуна за струју, саопштено је из ЕПС-а. Када су у питању грађани који су до 30. децембра прошле године, што је био први продужени рок за плаћање рачуна за потрошњу из претходног месеца, платили новембарски рачун у висини октобарског и нису имали дуг одраније, оствариће попуст за редовно плаћање на цео износ рачуна за новембар, док ће разлика у износу бити приказана на рачуну за децембар као дуг из претходног обрачунског периода, на који неће бити обрачуната камата.

До проблема у достави рачуна за новембраску потрошњу струје дошло је половином децембра, након интензивног хакерског напада који је претрпела Електропривреда Србије. Како је тада саопштено из ове компаније, то је онемогућило доставу 1,74 милиона новембарских рачуна Пошти Србије, али је речено и да су рачуни упућени на кућне адресе потрошача, уз продужење рока плаћања, с 28. на 30. децембар. Указано је и да домаћинства која нису добила новембарски рачун за електричну енергију на кућну адресу могу остварити право на попуст за редовно плаћање ако до 30. децембра уплате исти износ који је био на рачуну за октобар 2023.

Из ЕПС-а су саопштили да је достава рачуна за потрошену електричну енергију за последњи месец прошле године започела, али ће овога пута рачун сви добити у папирној форми. ИТ систем ЕПС-а се после хакерског напада постепено враћа у функцију, али не још у потпуности, тако да потрошачи који рачун за утрошену електричну енергију плаћају електронски, преко портала „Увид у рачун“, тренутно не могу то да ураде јер немају могућност приступа информацијама о својој потрошњи. Како би и они могли своју обавезу да измире на време, рачуни ће свима бити достављени у папирној форми.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept