Početna » НЕ БУДИТЕ ЛАКОВЕРНИ: Људи би да купе телефон за 250 динара, а на крају га дебело плате! Ево како вас маме и на који начин можете да се заштитите

НЕ БУДИТЕ ЛАКОВЕРНИ: Људи би да купе телефон за 250 динара, а на крају га дебело плате! Ево како вас маме и на који начин можете да се заштитите

Преваранти циљају кориснике са лажним наградним играма, нудећи им шансу да освоје нови иПхоне 15. Учесници се позивају да плате малу накнаду за „обраду“ или „регистрацију“, после чега не добијају награду.
Ове преваре често користе сумњиве линкове из претрага или реклама. Странице захтевају податке о плаћању, што доводи до потенцијалног финансијског губитка. Грађани, посебно у местима попут Руме, треба да буду опрезни и избегавају ове понуде. Никада не уносите податке на непоузданим страницама!



Преваранти су развили нову тактику којом циљају кориснике који желе најновији иПхоне 15. Ова врста преваре функционише тако што се корисницима нуди прилика да „освоје“ иПхоне 15 путем лажних наградних игара. Како би учествовали, од корисника се тражи уплата номиналне накнаде, често представљене као „регистрација“ или „обрада“ пријаве, у малим износима, попут 243 динара.

Како превара функционише?

Корисници најчешће наилазе на ове преваре путем сумњивих линкова који долазе кроз огласе или претраге. Преваранти користе лажне анкете и огласе, наводећи кориснике да верују како учествују у правој наградној игри. Један од примера који се појавио односи се на анкету, где преваранти наводно нуде иПхоне 15 за смешно малу цену – само 243 динара.

Лажни линкови воде до сумњивих страница, где преваранти траже податке о плаћању, личне податке, као и податке о испоруци производа. Након што корисници изврше уплату, обећани телефон никада не стигне, а преваранти нестају са њиховим новцем.

На шта треба обратити пажњу?

1. Неповерљиви извори: Ове преваре најчешће долазе из сумњивих огласа, линкова у претрагама или директно путем е-маила. Будите опрезни са оваквим линковима, нарочито када долазе из непознатих извора.
2. Превише добро да би било истинито: Ако звучи предобро да би било истинито, вероватно јесте. Понуде које укључују скупе производе, попут иПхоне 15, за мале износе обично су преваре.
3. Захтев за плаћањем унапред: Већина ових превара тражи да се плати нека мала накнада унапред, као што су „трошкови обраде“ или „трошкови испоруке“. Ово је јасан знак да се ради о превари.

Како се заштитити?

1. Игноришите сумњиве понуде: Ако видите понуду за скупе производе по нереално ниским ценама или ако вас позивају да учествујете у наградним играма које захтевају уплату унапред – немојте реаговати.
2. Проверите извор: Пре него што унесете своје податке на било коју страницу, проверите да ли је извор веродостојан. Увек проверите wеб адресу и избегавајте кликове на непознате линкове.
3. Не уносите своје податке: Никада не делите своје податке о плаћању на непровереним или сумњивим страницама. Преваранти могу користити ваше податке за крађу идентитета или друге финансијске злоупотребе.
4. Превара са иПхоне 15 наградним играма је само један од многих начина на који преваранти покушавају да искористе кориснике путем интернета. Уколико наиђете на овакве понуде, будите опрезни, избегавајте унос података на непознатим страницама и информишите се о најновијим преварама како бисте заштитили себе и своје финансије.

Бизнис.курир.рс



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept