Početna » БЛИЦ: МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ СЕ ДЕЛИ НА ДВА ДЕЛА?

БЛИЦ: МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ СЕ ДЕЛИ НА ДВА ДЕЛА?

од Паланка данас
0 Коментар

Према још увек незваничним наводима, разматра се подела постојећег Министарства просвете на два ресора, пише портал Блиц.

Како наводи Блиц, ова подела значила би да ћемо уместо једног министарства надлежног за просвету, науку и технолошки развој имали два – једно за просвету и образовање, а друго за науку и технолошки развој.

Према незваничним наводима, на челу Министарства просвете остао би садашњи министар Бранко Ружић, док би други ресор, ком би припадала наука, водила др Јелена Беговић, актуелна директорка Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство.

Ако би се ови наводи обистинили, то би практично значило да ће предшколско, основно и средње образовање “припасти” Министарству просвете, док ће о универзитетском образовању бринути Министарство науке.

“Ова идеја је годинама уназад са различитих нивоа помињана као могућност, па је чак и из појединих институција упућиван захтев да се науци, која је сада само део министарства, да засебан ресор.” – пише Блиц.

Уколико се буде ишло на овај модел, мораће да се мења и актуелни Закон о министарствима.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept