ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Широм света данас, 22 априла обележава се Међународни дан планете Земље као подсетник да нам наша племенита Планета и њени екосистеми дају живот и као упозорење на опасности које прете животу на Земљи,  биљним и животињским врстама, услед развоја индустрије,  повећане потрошње енергије,  глобалног загревања и климатских промена.

У овом догађају сваке године учествује више од 150 земаља и милијарду људи, чинећи Дан планете земље највећом грађанском акцијом на свету.

Дан планете Земље је дан свих нас. Све што радимо, добро и лоше, за нашу животну средину  највише утиче  на наш живот,  и зато је важно да не мислимо  на Дан планете Земље и како да јој помогнемо само овог дана, већ сваког дана у години. Један дан не може да промени ништа ако свакодневним неодговорним односом према животној средини и окружењу у коме живимо, загађуемо  земљу, воду и ваздух и угрожавмо биљне и животињске врсте. Одговорни однос прена нашој племенитој Планети која нам даје живот је одговорни однос према садашњости нас самих, али и одговорни однос према будућности наше деце.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/dan-planete-zemlje/