Početna » „ДАН РОЗЕ МАЈИЦА“ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

„ДАН РОЗЕ МАЈИЦА“ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

 „Добар друг ти вреди више и од сунца и од кише, и од шуме и од хлеба – добар друг ти увек треба. Кад наиђу бриге многе, нема лека осим слоге, и у добру и у беди другарство ти злата вреди. Ако имаш доброг друга невоље ће брзо проћи. Кад наиђе болест, туга, без позива друг ће доћи. Друг ће увек наћи речи, Твоје туге да залечи.“

У среду, 22. фебруара, у ОШ Олга Милошевић” обележен је Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Овај дан обележава се сваке године, последње среде у фебруару, под називом „Дан розе мајица“.Обележавање овог дана почело је 2007. године, када је један дечак из Канаде био изложен ужасном вршњачком насиљу, а све због тога што је носио мајицу розе боје у знак подршке својој мајци. Његови другари су, као вид борбе против насилника, почели и сами да долазе у школу у розе мајицама које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама.

Обележавање овог дана има за циљ промовисање толеранције, емпатије, поштовања различитости, развијања сарадње и оснаживање за ненасилно решавање конфликата. У школи су реализоване бројне превентивне активности на тему заштите од насиља и дискриминације.

Потрудили смо се да на креативан начин допринесемо развијању свести о постојању проблема вршњачког насиља и да промовишемо другарство. Ученички парламент припремио је рам за фотографисање са порукама, на часовима грађанског васпитања организоване су радионице на којима су ученици говорили на тему вршњачког насиља и исписивали поруке које представљају симболичан начин борбе против насиља и слали поруке љубави, толеранције, разумевања и пријатељства.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept