Početna » ДАНАС ВРЕМЕ СТАБИЛНИЈЕ, АЛИ ОД СУТРА ПОНОВО РОЛЕРKОСТЕР

ДАНАС ВРЕМЕ СТАБИЛНИЈЕ, АЛИ ОД СУТРА ПОНОВО РОЛЕРKОСТЕР

Мраз је редовна појава у овом делу године, а нарочито је опасна појава током каснијег пролећа када су последице по културе често потпуно фаталне

од Паланка данас
0 Коментар

Јаче захлађење донело је Србији драстичан пад температуре ваздуха, кишу и снег, али већ од данас следи стабилизација времена. Ипак, нова опасност већ од сутра биће мраз, односно минималне јутарње температуре ваздуха испод 0°Ц.У ноћи између четвртка и петка на северу и на западу Србије биће ведро и тихо без ветра и то ће бити идеални услови за настанак мраза, док ће на југу и истоку Србије мраз изостати и то захваљујући облачности која ће спречити веће израчивање ваздуха, односно хлађење, а понегде се у овим пределима очекују и слабе падавине.

Јутарња температура биће од -3°Ц на северозападу и западу Србије до 3°Ц на истоку.

Током дана биће сунчано и мало топлије, али и даље прохладно, а максимална температура биће од 9 до 13°Ц, у Београду до 12 степени.

У Србији се за викенд под утицајем повишеног ваздушног притиска очекује стабилно и сунчано, уз прилив топлије ваздушне масе са југозапада, али ће захваљујућим ведрим јутрима бити идеалних услова за јутарњи мраз.

Слаб до умерен мраз у суботу се очекује у већем делу Србије и минимална јутарња температура биће од -5 до 0°Ц, у Београду -1°Ц. У недељу се слаб мраз очекује само још на југу и на истоку Србије, уз температуре до -2°Ц, а на северу Србије и у Београду топлије, до 5 степени.

Још хладније биће на вишим планинама и висоравнима, али и у низијама на 5 цм изнад тла и локално се очекују температуре и до -10°Ц.

Због опасности од мраза, у петак и за викенд препоручује се адекватна заштита од мраза, јер би ниске ноћне и јутарње температуре могле веома неповољно да делује по пољопривредне и ратарске културе, па чак да изазову и већа оштећења. У многим пределима Србије воће је већ увелико процветало, тако да ће нарочито оно бити угражено.

Мраз је редовна појава у овом делу године, а нарочито је опасна појава током каснијег пролећа када су последице по културе често потпуно фаталне.

Већ за викенд током дана топлије, максимална температура у суботу у већини предела биће око 15 степени, а у недељу и до 20 степени.

Добра вест је да се од понедељка више не очекује мраз и према тренутним прогнозама не би га било засигурно до краја марта.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept