Početna » ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ДРУГУ ПОЛОВИНУ ФЕБРУАРА: Какве нам промене доноси период пред нама?

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ДРУГУ ПОЛОВИНУ ФЕБРУАРА: Какве нам промене доноси период пред нама?

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) објавио је временске изгледе за месец фебруар, који је сада већ ушао у другу половину.

од Паланка данас
0 Коментар

У њиховој најави стоји: 

Блажи и влажнији фебруар. Мала вероватноћа за појаву јаких јутарњих мразева.Средња минимална температура ваздуха у фебруару имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 1.2ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност фебруарске средње минималне температуре ваздуха око 2.0ºС.

Средња максимална температура ваздуха у фебруару биће мало изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 0.5ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током фебруара биће око 7.9ºС.

У већем делу Србије месечна сума падавина током фебруара биће изнад вишегодишњег просека са вредностима у просеку за 5 мм до 10 мм вишим, а у Западној Србији и Тимочкој Крајини за 10 мм до 20 мм вишим у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини фебруарска сума падавина износиће око 51 мм.

Топлији и просечно влажан март – Могући слаби или умерени јутарњи мразеви

Средња минимална температура ваздуха у марту имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 1.1ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност мартовске средње минималне температуре ваздуха око 5.3ºС.

Средња максимална температура ваздуха у марту имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0.9ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током марта биће око 13.3ºС.

Месечна сума падавина током марта биће у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку за око 5 мм нижим у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини мартовска сума падавина износиће око 35 мм.

(Ало)


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept