Početna » До овог датума мора да се измири ГОДИШЊИ ПОРЕЗ НА ДОХОДАК Погледајте ко има право на ОЛАКШИЦЕ

До овог датума мора да се измири ГОДИШЊИ ПОРЕЗ НА ДОХОДАК Погледајте ко има право на ОЛАКШИЦЕ

Физичка лица која су у прошлој години имала зараду или добит већу од 4.269.564 динара (неопорезиви износ) у обавези су да до 15. маја плате годишњи порез на доходак грађана.

од Паланка данас
0 Коментар

Ова обавеза плаћања се односи на запослене, предузетнике, као и све који имају и друге, додатне приходе у току године.За доходак до 8.539.128 динара стопа пореза је 10 одсто, а преко тог износа стопа је 15 одсто.

Обвезник годишњег пореза на доходак грађана има право на личне одбитке који износе 40 одсто просечне годишње зараде по запосленом, односно 569.275 динара, као и за издржаваног члана породице 15 одсто или 213.478 динара.

И млађи од 40 година имају пореске олакшице и њима се нето доходак остварен по основу зарада, прихода од самосталне делатности и прихода од ауторских и сродних права и права индустријске својине додатно умањује за износ од 4.269.564 динара, односно три просечне годишње зараде по запосленом исплаћене у Србији у години за коју се утврђује порез и на тај износ се не плаћа порез.

У пореској пријави они исказују укупан нето доходак остварен у 2023. години и неопорезиви износ, а разлика чини доходак за опорезивање.

Пореска пријава за годишњи порез на доходак грађана подноси се искључиво у електронском облику, преко портала Пореске управе.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept