Početna » Додела похвала за учешће на Mеђународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“

Додела похвала за учешће на Mеђународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“

од Паланка данас
0 Коментар
„Дабар“ је Међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености за ученике основних и средњих школа.

Нагласак је на програмирању и техничким знањима, али и решавању конкретних логичких проблема. Такмичење је организовано по категоријама.
Ученици Основне школе „Олга Милошевић“ су 25. новембра 2022. учествовали на овом такмичењу у категорији „Микро Дабар“ (2. разред) и „Мили Дабар“ (3. и 4. разред) и сада добили похвале.
На занимљив и интерактиван начин кроз ово такмичење ученици су се упознали са областима рачунарства и информатике. Питања су код ученика развила вештине решавања проблема, алгоритамски начин размишљања, логичко решавање проблема и правилну употребу информационих технологија.
Честитамo, „мали информатичари“, показали сте да рачунар није само средство за комуникацију, претраживање интернета, обраду текста, слушање музике и гледање филмова, већ је неисцрпан извор занимљивих логичких проблема, због чега рад на рачунару никада није досадан.

 

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept