Početna » Додела похвала за учешће на Mеђународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“

Додела похвала за учешће на Mеђународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“

од Паланка данас
0 Коментар
„Дабар“ је Међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености за ученике основних и средњих школа.

Нагласак је на програмирању и техничким знањима, али и решавању конкретних логичких проблема. Такмичење је организовано по категоријама.
Ученици Основне школе „Олга Милошевић“ су 25. новембра 2022. учествовали на овом такмичењу у категорији „Микро Дабар“ (2. разред) и „Мили Дабар“ (3. и 4. разред) и сада добили похвале.
На занимљив и интерактиван начин кроз ово такмичење ученици су се упознали са областима рачунарства и информатике. Питања су код ученика развила вештине решавања проблема, алгоритамски начин размишљања, логичко решавање проблема и правилну употребу информационих технологија.
Честитамo, „мали информатичари“, показали сте да рачунар није само средство за комуникацију, претраживање интернета, обраду текста, слушање музике и гледање филмова, већ је неисцрпан извор занимљивих логичких проблема, због чега рад на рачунару никада није досадан.

 

 

Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept