Početna » ЕВО КАДА ПОЧИЊЕ ЗАКАЗИВАЊЕ МАГНЕТНЕ РЕЗОНАНЦЕ НА КЛИК: У једној установи је већ почело

ЕВО КАДА ПОЧИЊЕ ЗАКАЗИВАЊЕ МАГНЕТНЕ РЕЗОНАНЦЕ НА КЛИК: У једној установи је већ почело

Министарка је додала да је већ стигло 10 апарата

од Паланка данас
0 Коментар

Заказивање прегледа магнетном резонанцом у Србији ће бити поједностављено, у неким здравственим центрима већ од фебруара, а у осталима нешто касније, када се уклопе сви апарати за магнетну резонанцу који долазе у Србију, изјавила је данас министарка здравља у Влади Србије Даница Грујичић.Министарка је додала да је већ стигло 10 апарата.

„Јуче ми је професорка Дејана Јовановић, која води ургентну неурологију у Клиничком центру Србије рекла да је тамо прорадио софтвер, али такво заказивање из три клика не може свуда да заживи одмах. Вероватно ћемо од 1. фебруара укључити Крагујевац и Ниш, а у трећој фази од маја месеца и Војводину“, рекла је она за ТВ Прву.

Појаснила је да сада постоје кол центри и да када специјалиста хоће да закаже преглед магнетном резонанцом, тај податај аутоматски у кол центар.

„Онда сестре и техничари који тамо раде, погледају дијагнозу, виде када је следећа контрола и пред контролу пацијенту закажу магнетну резонанцу пацијенту. Тако ће вероватно бити у наредних годину, две дана, док не уклопимо све магнетне резонанце које долазе у Србију, а онда ће свуда бити заказивање на клик“, рекла је министарка.

Када је реч о листи чекања за преглед магнетном резонанцом, навела је да је на тој листи око 7.000 пацијената, али да је око 30 одсто њих било уписано на два места.

Грујичићева је поновила да нема разлога да се продужава зимски школски распуст.

„Истина је да имамо у оптицају четири вируса, али бројеви оболелих опадају и мислим да нема разлога да се распуст продужава“, нагласила је она.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept