среда, мај 29, 2024
Početna » ГЕОДЕТСКИ ЗАВОД СЕ ПОНОВО ОГЛАСИО: Не плаћа се захтев за упис у катастар већ ПРАВНА ПОМОЋ за старе предмете

ГЕОДЕТСКИ ЗАВОД СЕ ПОНОВО ОГЛАСИО: Не плаћа се захтев за упис у катастар већ ПРАВНА ПОМОЋ за старе предмете

Упис у Регистар непокретности је бесплатан и грађани том приликом једино плаћају за услугу адвоката због компликованих процедура приликом подношења захтева за предмете који се уписују по старим исправама, саопштио је данас Републички геодетски завод.

од Паланка данас
0 Коментар

Како је наведено у саопштењу, пратећи и анализирајући коментаре корисника на друштвеним мрежама, примећено је да су одређене групе, пласирањем лажних информација, унели забуну међу одређеним бројем грађана о цени и природи услуга које адвокати пружају приликом подношења захтева за упис у катастар на основу старих исправа.Важно је нагласити да грађани адвокатима плаћају стручну правну помоћ за упис према исправама за које су прошли сви законски рокови за подношење, а не сам чин подношења захтева, поручују из РГЗ.

Услуга Републичког геодетског завода за подношење захтева за упис у Регистар непокретности је увек била и остаје бесплатна.

Цену за правну помоћ адвоката, у вези са уписом права на основу старих исправа је одредило тржиште и према нашим сазнањима обично се креће у распону од 50 евра, у унутрашњости, до 100 евра у Београду.

Стручна правна помоћ адвоката приликом подношења захтева за предмете који се уписују по старим исправама и компликованим процедурама је неопходна како би се осигурала исправност поступка.

Због недостатка дигиталне писмености, правне писмености и опште обавештености, више грађана је пропустило законске рокове за упис права.

РГЗ је технолошки напредовао, омогућавајући подношење захтева електронским путем, што поједностављује процес, али не елиминише потребу за стручном правном помоћи у одређеним ситуацијама.

У суштини, грађани плаћају за вредност и сигурност коју пружа стручно решавање њиховог правног проблема, а не за чин подношења захтева, наведено је у саопштењу.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept