Početna » ЈОШ ЈЕДАН СЛУЧАЈ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА, ДЕЧАК ОСТАО БЕЗ СЛЕЗИНЕ

ЈОШ ЈЕДАН СЛУЧАЈ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА, ДЕЧАК ОСТАО БЕЗ СЛЕЗИНЕ

Још један случај вршњачког насиља забележен је у Суботици. Јуче поподне на одмору између два часа, тројица ученика осмог разреда основне школе "Соња Маринковић" напала су вршњака из другог одељења осмог разреда.

од Паланка данас
0 Коментар

Како преноси РТС, један од учесника сукоба је оборио дечака са леђа, а због незгодног пада 13-тогодишњаку је у суботичкој болници одстрањена слезина.

Отац повређеног ђака је најавио кривичне пријаве против виновника недела и надлежних у школи „Соња Маринковић“ због неадекватног реаговања у овом и претходно пријављеним случајевима, као и исписивање нападнутог сина и кћерке из те школе.

Истиче да је његов син сада добро, на одељењу интензивне неге је на опоравку, а пребациће га касније на Дечију хирургију.

„Шта се десило јуче између 4 и 5 сати у школском ходнику за време одмора између два часа – он је био нападнут са леђа од стране ученика другог одељења осмог разреда. Било је неког кошкања, све се види на камери, где се они нешто кошкају, он напушта групу и дечак који је то урадио прилази с леђа, ради чишћење да би он пао на лице, тј. на руку при чеми гњечи грудни кош и пробија слезину“, објашњава Дејан Колар, отац повређеног ученика.

У образовној установи истичу да су поступили по протоколу за случај вршњачког насиља.

Директор основне школе „Соња Маринковић“ Пајица Башић каже да је обављен разговор са родитељима нападнутог дечака.

„Он се најпре није жалио на велике болове, рекао је да га боли нешто, видели смо, причали са њим, он је тренутно био у стабилном стању“, рекао је директор.

„Јуче смо током дана одржали разговор са децом која су била учесници свега тога, а данас у присуству родитеља које смо истог момента позвали и тако са децом обавили поново разговор и то све прибележили“, додаје Башић.

Додаје и да је Тим за борбу против насиља одржао састанак и утврдио да је ово трећи ниво насиља.

„Обавестили смо све надлежне институције које су задужене за то – полицију, школску управу, Министарство просвете и даље радимо по свим протоколима Министарства. Мени је јако жао што се ово десило детету“, поручује директор школе.

РТС

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept